Voel je die JA om mee te doen aan de Jaaropleiding? Meld je dan even aan via onderstaand formulier voor onze Jaaropleiding mail. Je krijgt dan een mailtje van ons zodra de inschrijving voor 2023-2024 is geopend. De Jaaropleiding is snel volgeboekt en zo ben jij ervan verzekerd dat je je als een van de eersten kunt aanmelden!

Ja, ik hoor graag als eerste als ik kan inschrijven voor de Jaaropleiding!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb jij dat ook… dat Ayurveda je interesse heeft gewekt en je nu alleen maar MEER wilt? Dat je het liefst in één keer deze oceaan van kennis leeg zou willen drinken? Wanneer de woorden Ayurveda en passie bij jou ook samen in één zin passen, dan is deze jaaropleiding zeker geschikt voor jou!

De opleiding is in eerste instantie een reis van helen en ontdekken van jezelf. Daarnaast leer je stap voor stap hoe je een Ayurvedisch consult opzet en hoe je een behandelplan ontwerpt. Tijdens de opleiding doe je met twee proefpersonen een consult. De opleiding wordt afgesloten met een (online) examen.

Referenties

Vorig jaar 11 september ben ik gestart met de jaaropleiding, ik heb heel veel inzichten gekregen, ook zoveel over mijzelf geleerd, wat een mooie opleiding is dit!

Zoveel liefde, ik kreeg er alleen maar meer energie van. De oefeningen die we samen gingen doen, mantra’s zingen, samen eten hele fijne gesprekken hebben met elkaar, de hele fijne en warme groep, heel veel verbinding, liefde, licht, vertrouwen en veiligheid. Ik ben zo dankbaar dat ik heb gekozen voor deze opleiding, het heeft mij heel veel goed gedaan en ook is er veel geheeld. Frederieke geeft zoveel mooie tips.. Ook geeft ze heel mooi les: de setting, vertrouwen, humor en de energie is heel erg mooi. Ook het lekkere eten, ik heb hier ook zo van genoten. Zoveel heb ik nu al toegepast, losgelaten en geheeld.

Ik heb heel veel zin de  vervolgopleiding, healing de dhatus!

Kitty, Praktijk voor Ayurveda en Massage

Na een tweedaagse cursus Ayurveda in je Dagelijkse Leven was het liefde op het eerste gezicht met Ayurveda. Ik besloot de maand erop om de Jaaropleiding bij Frederieke te volgen. Elke les is weer een feestje, want Frederieke is een wandelende encyclopedie en vertelt zo leuk over alle onderwerpen! Ik ga natuurlijk gelijk door met de vervolgopleidingen en wil eigenlijk alle losse cursussen ook doen. Kortom: Frederieke komt voorlopig niet van me af! En volgens mij zegt dat genoeg!

Marleen, de Ayurveda Podcast

De jaaropleiding bij Divine Ayurveda heeft mijn kijk naar het leven puur veranderd.

Ik ben zoveel meer in balans en leef veel bewuster in het hier en nu.

Lieve Frederieke, jij hebt een magisch fijne manier om jouw kennis en wijsheid met iedereen te delen . Dank je wel dat ik jouw student mag zijn!

Ik hoop dat er nog heel veel mensen de kans pakken en bij jou de jaaropleiding mogen volgen.

Sarah, Ayurveda by Sarah

“De Ayurveda opleiding is een geweldige aanvulling op mijn yogapad. Frederieke geeft les vanuit haar eigen kennis, en ervaring met veel beleving. De opleiding is een goede balans in luisteren, leren door zelfstudie, ervaringen uitwisselen met medecursisten en vooral zelf in de praktijk toepassen, want daar zit de kracht en beleving die je enthousiast maakt. Het is een opleiding pur sang. ” 

Eugenie

“Inzicht krijgen in de bouwstenen waaruit ikzelf en anderen zijn gemaakt. Met ongelofelijk veel logica, aanwijsbare verklaringen en vooral oplossingen. Dankzij de jaaropleiding kan ik nu veel gedragingen en gezondheidsissues herkennen naar het type mens. En bij ieder type past weer een andere mix van remedies, voedingsmiddelen, behandelingen en suggesties om nieuwe patronen en wegen in te slaan. Met al deze handvatten heb ik mijzelf een nog bewustere levensstijl eigen kunnen maken. En ga ik op weg ook anderen hierin te begeleiden.”

Monara Alberg

“Ik ben heel erg blij dat ik de opleiding ben gaan doen. Naast de theorie wordt er veel ruimte gegeven voor praktijk wat mij in mijn eigen leven al veel heeft geholpen. Dat maakt het makkelijker om mensen te helpen in de toekomst. Frederieke geeft goed les. Ze heeft veel kennis. Ze brengt alles duidelijk over en neemt de tijd voor je vragen. Ik kijk er elke keer weer naar uit om samen te komen voor de lesdag! ” 

Rosalie

“Ik ervaar het als een stevige opleiding, zowel professioneel, als voor jezelf. Een breed aanbod aan theoretische- en praktische inzichten. Prachtige les locatie en een hele fijne sfeer met Frederieke en medecursisten. Kortom; een aanrader.”

Jolanda

“Inspirerende en deskundige manier van lesgeven door Frederieke, ze zet je aan tot (mee)denken door haar manier van vragen. Zo werd de Ayurvedische
manier van denken mij meer eigen en dit verdiept zich nog steeds. Duidelijke opbouw en fijne balans tussen theorie en praktijk op de lesdagen. Goede verdeling in hapklare brokken van het maandelijkse huiswerk. Dankzij het pittige Engelse studieboek met ook veel Sanskriet, is naast Ayurvedische kennis ook mijn kennis vwb basis medische kennis, alsook van de Engelse taal toegenomen!” 

Marion

Tijdens deze opleiding leer je:

 • de dosha’s Vata, Pitta en Kapha herkennen en balanceren

 • iemands constitutie en onbalans bepalen (Prakruti en Vikruti)

 • het balanceren van je spijsverteringsvuur (Agni)

 • hoe je kunt zien hoe iemand ama (afvalstoffen) heeft

 • de Ayurvedische kijk op het ziekteproces begrijpen

 • een Ayurvedische diagnose stellen

 • een Ayurvedisch behandelplan opstellen (voeding, leefstijl en Ayurvedische behandelingen)

 • een Ayurvedische Detox uitvoeren

Verder komen tijdens de opleiding uitgebreid aan bod:

 • Ayurvedische polsdiagnose!

 • Ayurvedische tongdiagnose

 • Ayurvedische Psychologie

 • zelf nasya olie (neus-olie)  maken

 • Ayurvedische remedies voor de vier seizoenen

 • je leert voor iedere dosha een specifieke behandeling, zoals netra basti, karna purana en nasya. Ook gaan we spelen met marma punten!

 • nieuw: Ayurvedische kooklessen!

Na dit jaar…

Dit jaar is in eerste plaats een ware transformatie voor jezelf. Je leert jezelf op diep niveau kennen. Je leert waar jou onbalans vandaan komt en natuurlijk wat je eraan kunt doen. Je krijgt inzichten in je eigen patronen. Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Hoe zou je zoveel mogelijk kunnen leven in verbinding met wie jij werkelijk bent?

Na dit jaar kun je aan de slag als Ayurvedische voedings- en leefstijlcoach. Je bent in staat om een professionele Ayurvedische diagnose te stellen. Je kunt duidelijk herkennen welke dosha uit balans is en kun je een voedings- en leefstijlplan ontwerpen om de dosha’s weer te balanceren.

Ook kun je de vervolgmodules Healing the Dhatus en Ayurvedische Psychologie volgen, waarbij je nog meer de diepte in gaat. Ook worden er telkens korte en langere modules aangeboden, zodat je zelf, naar interesse, je kennispakket kunt samenstellen.

Toelatingseisen:

 • je bent gepassioneerd en gemotiveerd om zelf tussen de lesdata door aan je huiswerkopdrachten te werken.

 • enige voorkennis van Ayurveda is vereist en we raden je dan ook aan vooraf de cursus Ayurveda in je dagelijkse Leven volgen, deze wordt meerdere keren per jaar aangeboden. Heb je al elders een Ayurveda cursus of opleiding gedaan, overleg dan even met ons of deze voldoende is!

Persoonlijk gesprek

Wil je een persoonlijk gesprek om te ‘voelen’ of deze opleiding geschikt is voor jou? Neem dan even contact met ons op, zodat we je kunnen bellen!

Plan me in voor een gesprek!

Praktische info

 • De opleiding wordt op twee dagen gegeven. Bij aanmelding kun je je voorkeur opgeven voor de vrijdag- of de zaterdaggroep.
 • Lestijden : van 10.00 – 16.00 uur. Tussen de middag wordt voor een Ayurvedisch verantwoorde lunch gezorgd.
 • Locatie : Divine Ayurveda, Mozartlaan 25F, Hilversum
 • Maandelijks is er tussen de lessen door een tussentijdse online bijeenkomst via ZOOM

 • Docente : Frederieke Couvee

 • De opleiding wordt afgesloten met een (online) examen op 24 juni
 • investering: €1850

Download PDF

Lesdagen

Vrijdaggroep

 • Binnenkort kun je hier de nieuwe data vinden!

Lesdagen

Zaterdaggroep

 • Binnenkort kun je hier de nieuwe data vinden!

Ben je inmiddels helemaal enthousiast geworden? Meld je dan even aan via onderstaand formulier voor onze Jaaropleiding mail. Je krijgt dan een mailtje van ons zodra de inschrijving voor 2023-2024 is geopend. De Jaaropleiding is snel volgeboekt en zo ben jij ervan verzekerd dat je je als een van de eersten kunt aanmelden!

Ja, ik hoor graag als eerste als ik kan inschrijven voor de Jaaropleiding!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je hier in!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Heb je al voorkennis van Ayurveda?*
Welke dag wil je mee doen?*