Ayurvedische artsen in India al eeuwenlang gebruikt om diagnose te stellen. Via de pols kunnen we vaststellen wat iemands constitutie is,  of de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha in balans zijn en wanneer zij uit balans zijn, waar ze zich in het lichaam bevinden. Ook kunnen we via de pols vaststellen of de verschillende organen goed werken. Op deze manier kunnen we niet alleen onbalans vaststellen, maar het ziekteproces soms ook vóór zijn! Omdat we kunnen voelen waar de dosha’s zich bevinden, welke kant ze zich op bewegen en waar de zwakke plekken zich bevinden in ons lichaam, kunnen we vrij precies diagnose stellen en daarmee ook de juiste remedies kiezen.

Aan polsdiagnose is niets zweverigs. Ook jij kunt het leren!

Inschrijven

Referenties

Met de Polsdiagnose duik je in je eigen universum én dat van anderen en de rijkdom aan informatie die hierin verscholen ligt. Door de pols te voelen en uitgelegd te krijgen, heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn eigen skills, gevoeligheid en intuïtie.

Gwendolyn

Polsdiagnose is magisch en deze cursus heeft mij geholpen in het wat meer eigen maken van deze magie! Door veel te oefenen, ervaren en uit te wisselen met de groep heeft deze cursus mij veel meer vertrouwen gegeven in het afnemen van een polsdiagnose. Frederieke bouwt de cursus heel fijn stapje voor stapje op, waarbij ervaren, experimenteren en uitwisselen centraal staan. En waarbij je door haar wordt uitgenodigd om de diagnose niet met je hoofd, maar met je hart te stellen door écht te verbinden. Deze cursus heeft mij geleerd dat de pols zo veel meer is als het voelen van een hartslag. Het is een verkenning hoe je tot de diepste kern van een persoon kan komen. En dat op een heel duidelijke, toegankelijke & praktische manier. Echt een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in Ayurveda!

Bianca

Inhoud cursus:

Vata, Pitta en Kapha: wat is je constitutie en hoe voel je of de dosha’s in of uit balans zijn?

  • subdosha pols
  • de verschillende organen
  • emoties in de pols
  • praktisch toepassen
  • simpele remedies voor verschillende soorten onbalans

Tijdens de cursus leer je niet alleen een diagnose stellen, ook simpele remedies komen aan bod.

Praktische info en lestijden

 • Lesdagen        : 16 en 17 juni 2022
 • Lestijden         : van 10.00 – 16.00 uur
 • Locatie            : Divine Ayurveda, Mozartlaan 25F, Hilversum
 • Docente          : Frederieke Couvee
 • Investering     : € 295,00  (BTW vrijgesteld) inclusief cursusmateriaal en op beide dagen een Ayurvedische lunch

Deze cursus wordt geaccrediteerd door KTNO

Inschrijven