Marma

Wat houdt een Marma behandeling in?

Een marma behandeling is een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde en heeft zijn wortels in het oude Indiase medische systeem. Het woord "Marma" komt van het Sanskriet en verwijst naar vitale punten in het lichaam waar de levenskracht en energie samenkomen.

Marma's zijn vergelijkbaar met acupunctuurpunten in de Chinese geneeskunde, maar ze verschillen in hun benadering en toepassing. In Marma worden de punten zachtjes gestimuleerd met de vingers, duimen, handen of speciale kruidenoliën in plaats van naalden te gebruiken. Dit maakt de behandeling veilig en niet-invasief.

Er zijn 117 belangrijke Marma-punten in het lichaam. Elk punt is verbonden met specifieke organen, weefsels, zenuwen en energiekanalen. Door deze punten te stimuleren, wordt je levensenergie of "prana" gestimuleerd, (emotionele) blokkades worden opgeheven, de stroom van het bewustzijn vindt zijn weg naar de oppervlakte en het evenwicht in het lichaam wordt hersteld.

Divine Ayurveda - Ayurvedische Behandeling - Marma

Waar is Marma goed voor?

Een marma behandeling kan op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van de individuele behoeften en de te behandelen aandoening. Het kan worden gebruikt voor pijnverlichting, het bevorderen van de doorbloeding, het verlichten van spierspanning, het stimuleren van het immuunsysteem, het bevorderen van ontgifting en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Naast fysieke voordelen heeft een marma behandeling ook invloed op het emotionele en mentale welzijn. Het kan helpen bij emotioneel reinigen, het verminderen van stress, angst, slapeloosheid en het bevorderen van ontspanning en helderheid van de geest.

Iedereen ervaart marma anders, van diepe ontspanning tot intense gevoelens die opkomen en eindelijk verwerkt kunnen worden, en dit allemaal op een zachte en veilige manier. Het is vaak veel effectiever dan in het verleden te blijven roeren, zoals de moderne psychologie dat doet.

Praktische informatie

Duur: 60 minuten (exclusief consult)

Prijs: € 95,00

Boek nu deze behandeling

Boek nu deze behandeling

Artboard 16

Divine Ayurveda

secretariaat@divine-ayurveda.com

KVK: 32131541
BTW: NL002173148B45

Volg ons

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.