Nasya

Wat houdt een Nasya behandeling in?

Bij Nasya krijg je medicinale druppels toegediend via de neus en is een reinigingsbehandeling. Deze behandeling gaat gepaard met een heerlijke hoofd- en gezichtsmassage en is in overleg goed te combineren met andere Ayurvedische behandelingen.

Nasya behandeling

Waar is Nasya goed voor?

Nasya reinigt de holtes van het hoofd die verstopt zijn geraakt of zijn gaan ontsteken (sinusitis). Het verzorgt de huid van de neus en voorkomt uitdroging. Afhankelijk van de olie die gebruikt wordt heeft het een balancerende en kalmerende werking op hormonen en de geest.

Het is goed in te zetten voor mensen die last hebben bij slijm en (chronische) verkoudheid, keelproblemen, hoofdpijn, migraine, maar ook bij allergieën zoals hooikoorts of huisstofmijt allergie. De behandeling opent de kanalen van het hoofd en helpt je zintuigelijke gewaarwording te versterken.

De neus wordt in Ayurveda gezien als de directe route naar het brein en je bewustzijn, een goede verzorging is daarom van essentieel belang voor een goede gezondheid in het KNO-gebied. Dit gebied helpt ons bij de opname van zuurstof voor het hele lichaam. In de wereld waarin we nu leven is de lucht helaas niet altijd schoon en is het daarom lastig schone lucht in te ademen, maar een Nasya behandeling helpt je bij het verschonen van de bovenste luchtwegen door het overtollige slijm af te voeren.

Het opnemen van Nasya in je dagelijkse ochtendroutine wordt daarom ook aangeraden. Wil je daar ook een heerlijke hoofd- en gezichtsmassage bij? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Heb je long/hartproblemen of astma dan wordt Nasya afgeraden.

Ben je nieuwsgierig geworden, heb je een vraag of ben je er nog niet over uit welke behandeling het beste bij je past? Vul dan snel het aanvraagformulier onderaan deze pagina in.

Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste behandeling.

Praktische informatie

Nasya wordt alleen in combinatie met de behandelingen Abhyanga, Pinda Swedana of Shirodhara gegeven.
De toeslag voor Nasya bedraagt € 35,00.

Boek nu deze behandeling

Boek nu deze behandeling

Artboard 16

Divine Ayurveda

Mozartlaan 25f
1217 CM Hilversum

secretariaat@divine-ayurveda.com

KVK: 32131541
BTW: NL002173148B45

Volg ons

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.