Werkwijze

Op dit moment geldt er een wachtlijst voor nieuwe cliënten. Wil je graag een afspraak maken? Hieronder kun je je inschrijven voor de wachtlijst. We laten je dan weten als er weer plek is.

Ja, zet me op de wachtlijst voor een consult

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tijdens een eerste consult bespreken we je situatie, eventuele klachten en stellen we een Ayurvedische diagnose. We kunnen dan zien wat voor type (Vata, Pitta of Kapha) je bent. Ook kunnen we vaststellen hoe het op dit moment staat met de balans van de dosha’s.

Wat anderen zeggen

“Frederieke straalt pure passie voor Ayurveda uit en laat daarmee zien dat Ayurveda een manier van leven is. Onder haar deskundige begeleiding is de pijn in mijn gewrichten volledig overgegaan. Inmiddels draag ik als professional de liefde voor deze wetenschap zelf ook uit en kan ik altijd een beroep doen op Frederieke als mentor. Haar gedrevenheid als docent en invoelend vermogen als practitioner zijn een lichtend voorbeeld.”

Cisca

“Ik heb op mijn 27e jaar een virus infectie gekregen, toen ik tijdelijk als vuilnisman werkte. Ik ben een jaar doodziek geweest!

Jaren later kwam ik per toeval Frederieke tegen. Ze heeft mij behandeld en wat artsen jaren lang niet konden, kon zij wel: namelijk mijn gezondheid weer stabieler maken. Voor mij is er een wonder gebeurd en tot op de dag van vandaag ben ik haar dankbaar! Dankjewel, Frederieke!”

Wendell

“Ik heb Frederieke leren kennen als een hele zuivere, warme vrouw met een sterke intuïtie. Tijdens mijn zwangerschap heeft Frederieke mij Ayurvedisch ondersteund, waar ik heel dankbaar voor ben.

Met haar diepgaande kennis van de Ayurveda kon zij mij op verschillende momenten tijdens de zwangerschap precies bieden wat ik en mijn baby nodig hadden; van voedingsadviezen, kruiden tot leefstijladviezen. Dat gaf mij een rustgevend en sterk gevoel, waardoor ik een hele prettige zwangerschap, bevalling en kraamperiode heb gehad. Haar wijze kennis over zoveel vrouwelijke onderwerpen zijn echt een verrijking voor elke zwangere vrouw!”

Yvonne

“Wat fijn om bij Frederieke op consult te zijn geweest. Na een grondig onderzoek met de juiste vragen, weet zij een treffende diagnose te stellen. Frederieke is onwijs kundig, heeft een warm hart en zorgt voor een veilige omgeving waar je je serieus genomen voelt met je klachten. Wat ik fijn vond is dat ik direct met een plan naar huis kon om meteen aan de slag te gaan met mijn klachten. Ze legt goed uit waarom sommige remedies nodig zijn en welke formules kunnen ondersteunen. Ik ben zo blij dat Frederieke op mijn pad is gekomen en kan iedereen aanraden om bij haar op consult te gaan om met je gezondheid aan de slag te gaan. “

Karleen

“Al een aantal jaar kom ik regelmatig met veel plezier in de praktijk van Frederieke, Divine Ayurveda, over de vloer. Altijd verlaat ik de praktijk weer met nieuwe kennis over mezelf en mijn gezondheid maar ook over de bijzondere gezondheidsleer: Ayurveda.

Of het nou opgedane kennis is tijdens een regulier consult, een Marma behandeling of een workshop, Frederieke weet altijd op een duidelijke en fijne manier de oude wijsheden van Ayurveda over te brengen ter ondersteuning van je eigen leven en gezondheid.

Ik heb al meerdere lagen van mezelf kunnen helen door deze fijne kennis.

Overigens ben ik binnen mijn gezin niet de enige die gebruik maakt van de diensten die Frederieke aanbiedt, ook mijn dochter en man zijn een aantal keer bij Frederieke op consult geweest met mooie resultaten als gevolg. “

Lilian

“Frederieke heeft mij veel inzicht gegeven in de zwangerschap, wat belangrijk is voor het kindje maar ook voor mij. De rust, aandacht en ontspanning die je in je zwangerschap neemt, draagt bij aan de ontwikkeling. Naast voeding is het mentale, emotionele en spirituele aspect onwijs belangrijk. Juist al vanaf het eerste begin.

Frederieke heeft mij enorm geholpen door meer de rust te pakken, de noodzaak en om heerlijk comfortabel en fit je zwangerschap te ervarenZ het was mijn derde zwangerschap en ik heb mij heerlijk gevoeld. Daarnaast ook prachtige tips gekregen voor toen ons dochtertje er was. Dankjewel,  lieve Frederieke!”

Claire

Hoe ik diagnose stel

Ik heb verschillende manieren om diagnose te stellen. Zo zal ik een aantal vragen stellen over eventuele klachten die je ervaart. Dat kunnen klachten op  zowel op fysiek als emotioneel niveau zijn. Ook stel ik algemene vragen , bijvoorbeeld over je spijsvertering, om een goed beeld te krijgen wat de oorzaak kan zijn van je klachten.

Ik bekijk je tong, je tong is als een soort landkaart van je organen. Door het bestuderen van je tong kan ik veel inzicht verkrijgen over je organen en of je bijvoorbeeld veel afstoffen in je systeem hebt.

Mijn meest magische diagnose middel is de polsdiagnose. Uit de pols kan ik ontzettend veel informatie halen. Zoals de huidige staat van Vata, Pitta en Kapha en de gezondheid van je organen.

Maar niet alleen dat, de pols geeft ook informatie over bijvoorbeeld je hormonen en zelfs diepe emotionele trauma’s die je met je meedraagt en je wellicht blokkeren in je leven.

Als je je geboortetijd meeneemt, kunnen we ook kijken naar jouw Vedische Astrologische kaart. De planeten zijn verbonden met de dosha’ en door je kaart te bestuderen krijgen we nog meer inzicht in jouw persoonlijke situatie.

Het behandelplan

Nadat ik diagnose heb gesteld, maken we samen een behandelplan. Zo’n plan bestaat uit verschillende onderdelen. Je gaat altijd naar huis met adviezen op het gebied van voeding en leefstijl, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Indien nodig kan ik ook kruiden voorschrijven. Ayurvedische supplementen zijn op volledig natuurlijke basis en hebben een heel krachtig effect op het zelfhelende vermogen van jouw lichaam en geest.

Een behandelplan kan ook uit verschillende Ayurvedische behandelingen bestaan. Dit kan bijvoorbeeld een Ayurvedische massage zijn, met medicinale kruidenolie of speciale kruidenstempels. Maar ook een van de andere, bijzondere Ayurvedische behandelingen die we aanbieden in de praktijk.

Aan het einde van het consult besluiten we samen of en wanneer er een nieuwe afspraak nodig is. Of en wanneer het wenselijk is om voor een follow up te komen.

Klik hier voor alle tarieven

Klaar om de beste versie van jezelf te worden?

Maak dan nu een afspraak voor een consult!

Ja, ik wil een afspraak maken!